Vragen

Ontdek alles wat je moet weten over de Monitorencursus op onze FAQ-pagina. Vind antwoorden op veelgestelde vragen over de vereisten, duur, en meer.

Veelgestelde vragen

6 ANSWERS

Ja, na het afronden van de cursus heb je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om direct aan de slag te gaan als begeleider op jeugdkampen.

Ja, de Monitorencursus is erkend door verschillende organisaties en instellingen in de jeugdsector.

De Monitorencursus duurt gewoonlijk enkele weken en omvat zowel theoretische als praktische training.

Iedereen vanaf 16 jaar die gepassioneerd is over het werken met kinderen en tieners en geïnteresseerd is in het begeleiden op een jeugdkamp kan deelnemen aan de Monitorencursus.

Tijdens de Monitorencursus leer je alles wat je nodig hebt om een geweldige begeleider te zijn, zoals het organiseren en begeleiden van activiteiten, het omgaan met specifieke situaties, het creëren van een positieve sfeer op het kamp en nog veel meer. Je krijgt ook de kans om ervaring op te doen door middel van praktijkopdrachten en stageplaatsen.

Een monitor op een jeugdkamp is een begeleider die verantwoordelijk is voor het organiseren en begeleiden van activiteiten voor kinderen en tieners op een kamp. Monitoren spelen een belangrijke rol bij het creëren van een veilige en leuke omgeving voor de deelnemers.

Ook al ging de temperatuur soms eens onder nul, de gezelligheid en de geweldige mensen warmde me steeds weer op. De week vloog voorbij en voor ik het wist was het vrijdag. Een animatorcursus volgen bij Activak is een periode die je nooit zal vergeten en dat je 100% zeker eens moet meegemaakt hebben! En vergeet niet, daarna komt er nog een leukere tijd… Kamp geven met de tofste mensen bij de beste organisatie!